Duurzaam, sociaal economisch herstelprogramma nodig in Europa

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 8 september 2020

FNV-vicevoorzitter Kitty Jong pleit vandaag op een high level bijeenkomst over klimaatadaptatie van het Europees Vakverbond en de Europese Commissie voor een duurzaam en sociaal herstelprogramma in Europa.

De Covid-crisis heeft een grote impact op de economieën van alle lidstaten. Miljoenen banen gaan verloren. Het ondersteuningspakket van de EU zou wat de FNV betreft aan drie eisen moeten voldoen: het moet een duurzaam, inclusief en eerlijk herstelpakket zijn.

Handtekening vakbond cruciaal

Kitty Jong: ‘We hebben een herstelpakket nodig waarin de enorme uitdaging waar we voor staan omgezet wordt in een kans om te investeren in onze toekomst. In de Green Deal moeten we banen en economische groei gelijk op laten gaan. Ik pleit dus voor een duurzaam én sociaal herstelprogramma. Alle groene investeringsaanvragen die bij de Europese Commissie gedaan worden zouden een paragraaf moeten bevatten over de positie van werknemers. Alle aanvragen zouden vergezeld moeten gaan van een handtekening van de vakbond.’

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.