Blijf jezelf ontwikkelen in tijden van corona

Lees onze 6 tips

Redactie
Door Redactie 9 april 2020

Thuis zitten omdat er geen of minder werk is, hoeft niet betekenen dat jouw ontwikkeling tot stilstand komt. Ook vanuit huis zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Of om na te denken over nieuwe stappen in je loopbaan. Wij hebben 6 tips voor je op een rij gezet.

Jonge man achter zijn laptop in de weer met een zelfstudie

Tip 1: gratis online leren met Studytube

Op de website van Studytube kun je tot eind april gratis terecht voor meer dan 250 online trainingen en 500 microlearnings. Wat voorbeelden van trainingen die je hier kunt volgen:  'Ongestoord werken online', 'Effectief samenwerken’, 'Excel 365-basisvaardigheden’ en ‘Strategische marketing’. Het zit er allemaal bij. Maak je account aan en volg je eerste gratis training bij Studytube vandaag nog.

Tip 2: omgaan met corona op SkillsTown

SkillsTown heeft in kader van corona een gratis aanbod ontwikkeld. Zo vind je er een podcast mindfulness, een webinar over positieve Psychologie, een webinar over het ‘flexibele brein’en 8 whitepapers over de inzet van 21st century skills. Bekijk het aanbod van SkillsTown.

Aanbod O&O-fondsen

Ook in een aantal O&O-fondsen (Opleiding & Ontwikkeling) heeft de FNV meegewerkt aan een online ontwikkelaanbod. De hieropvolgende activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk ook als je niet in de betreffende sector werkzaam bent.

Tip 3: vergroot je kansen met de WERK-portal

Met de e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl kun je als werknemer en als werkzoekende zonder startkwalificatie, je kansen op (behoud van) werk vergroten. Op de portal staan programma’s over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal en werk, omgaan met de computer en social media. Bekijk het aanbod van WERK-portal.

Tip 4: technici leren tijdelijk gratis met oZone

oZone biedt online leermateriaal voor de technische sector. Het is nu tijdelijk gratis toegankelijk voor iedereen. Het aanbod bevat  veel instructiefilms, animaties, 360 gradentours, lessen, werkinstructies en opdrachten. De onderwerpen variëren van lassen, draaien, frezen en warmtepompsystemen tot en met meten, tekeninglezen en materialenkennis. Maar je kunt ook alvast de theorie volgen voor het heftruckcertificaat. Bekijk hier een preview van oZone op Youtube.

Tip 5: kantoormedewerker: (haal) Allesuitjezelf

Allesuitjezelf bevat 25 online modules met trainingen en webinars over verschillende onderwerpen zoals 21st century skills, Professioneel pitchen, Time management en Digitale veiligheid. Ga naar de website van Allesuitjezelf.

Tip 6: zorg en welzijn leerplatform via Allyoucanlearn

Allyoucanlearn is een open gratis leerplatform voor iedereen in de zorg en welzijnssector. Allyoucanlearn bestaat uit modules op mbo niveau 1-2, mbo niveau 3-4 en hbo-niveau over vakgerelateerde modules maar ook ICT, samenwerken, innovatie en kwaliteit en wet- en regelgeving. Kijk op de site van Allyoucanlearn voor meer informatie.

En verder nog... voor FNV-leden

Ben je FNV lid? Als lid van de FNV ontvang je 12% korting op alle opleidingen en cursussen van NHA. Starten kan elke dag van het jaar en met behulp van de privé docent bepaal jij je eigen studietempo. Nieuwsgierig geworden? Lees op de site van NHA meer informatie of vraag een proefles aan. Of bel met een studieadviseur via 077 306 70 00.

Loopbaanadvies van de FNV

In normale tijden adviseren onze gecertificeerde loopbaanconsulenten jou gratis (als je tenminste lid bent) over jouw loopbaan. Helaas is dat door het coronavirus momenteel niet mogelijk. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Zodra het weer mag en kan, zijn wij je graag van dienst! Maar heb je toch een vraag, kijk dan op deze pagina hoe je contact met ons op kunt nemen. Of lees onze brochure Grip op je loopbaan.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.