FNV Voor14 deelt symbolisch geld uit bij De Nederlandse Bank

Portret Yvette de Vries
Door Yvette de Vries 13 maart 2020

Vandaag voerden activisten van de campagne Voor14 samen met FNV Voor14 actie op de stoep van De Nederlandse Bank. Zij willen een hoger wettelijk minimum uurloon en een eerlijkere verdeling van de welvaart. Aan mensen op straat werden biljetten van 14 euro uitgedeeld. De actie was aangepast vanwege het coronavirus.

Actievoerders voerden campagne bij De Nederlandse Bank.

FNV Voor14 voert maandelijks actie op verschillende plekken en bij verschillende organisaties. Vandaag was De Nederlandse Bank aan de beurt. Isabelle de Klerk van FNV Voor14: 'Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank, heeft zich eerder uitgesproken voor verhoging van de lonen. Wij vragen hem een stap verder te gaan en zich uit te spreken voor een wettelijk minimum uurloon van 14 euro.’

Schrijnende verhalen

Khadija Alami is een van de activisten van de campagne Voor14. Ze werkt als vrijwilligster samen met vrouwen die te weinig geld hebben om rond te komen en vaak ook laaggeschoold zijn. 'Ik hoor echt schrijnende verhalen van deze vrouwen.'

Inhoud actie

De actie startte om 16.00 uur. De actievoerders zetten een werktent op en deelden biljetten van 14 euro uit. Ook legden ze aan voorbijgangers uit waarom de FNV strijdt voor verhoging van het wettelijk minimum uurloon. De Klerk: 'Nederland is ongelofelijk rijk, maar we zien dat een steeds grotere groep niet kan rondkomen van het huidige wettelijk minimumloon. Deze groep levert iedere dag een gevecht om zijn rekeningen te betalen.'

Landelijke campagne

De actie op vrijdag 13 maart is onderdeel van de landelijke campagne van de FNV voor een wettelijk minimumloon van 14 euro per uur.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.