FNV steunt Hart boven hard

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 14 mei 2019

De FNV steunt het manifest Hart boven Hard, dat zich net voor de Europese verkiezingen, vóór verbinding en tegen haat en onverdraagzaamheid in Europa uitspreekt. Ook onder andere de volgende organisaties steunen het manifest: Amnesty International, Cordaid, DeGoedeZaak, Dokters van de Wereld, Greenpeace, Humanistisch Verbond, De Kunstenbond, Milieudefensie en Vluchtelingenwerk Nederland.

Naast het manifest is er een feestelijke manifestatie ‘Hart boven Hard’ gepland op 19 mei in Park Transwijk in Utrecht. Twintig organisaties spreken zich op de bijeenkomst uit voor verbinding en tegen polarisatie. Er zijn optredens van Fresku, Sabrina Starke, Kasba en Onias. Daarnaast zijn er debatten en sprekers uit binnen- en buitenland, waaronder FNV-vicevoorzitter Kitty Jong. Aan de bezoekers wordt rond 16.00 uur gevraagd om in een hart te gaan staan. Het festival is van 13.00 uur tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk.

Niet alleen in Nederland, maar ook in diverse Europese landen zijn er op 19 maart Hart boven Hard-acties. Jurjen van den Bergh van burgerbeweging DeGoedeZaak: “Wij zijn ge├»nspireerd door iedereen die de afgelopen maanden de straat op ging en zich uitsprak voor een beter klimaat, voor gelijke rechten en tegen racisme en haat. Vlak voor de verkiezingen vragen wij aandacht voor de samenleving die wij willen: een eerlijke economie, fair en ambitieus klimaatbeleid en een gelijkwaardige en vreedzame samenleving.”

Hieronder de tekst van het manifest:

Haat en onverdraagzaamheid zijn in heel Europa in opmars. Dit is een bedreiging voor de rechtsstaat en onze vrije en solidaire samenleving. Op 23 mei kiezen we een nieuw parlement voor Europa. Een kans om een grens te trekken en op te staan tegen dat wat onze waarden bedreigt.

Sta op voor vrede, mensenrechten en gelijke kansen voor iedereen, en een samenleving waarin we discriminatie en uitsluiting actief bestrijden. Voor verbinding van landen en mensen, tegen haat en polarisatie. Voor een menswaardige omgang met mensen op de vlucht, tegen het aanwakkeren van angst. Voor de rechtsstaat en democratie als fundamenten van onze samenleving, tegen aanvallen op de vrije pers, het onderwijs, de kunsten, wetenschap en de ruimte om je mening te uiten. Voor vrijheid en hoop.

Voor een Europa waar burgers, bedrijven en overheden samen de strijd aanbinden tegen klimaatverandering, waar we kiezen voor schone lucht en een leefbare aarde voor toekomstige generaties. Voor een eerlijke economie, met fatsoenlijk loon voor fatsoenlijk werk. Een Europa dat verder kijkt dan de eigen grenzen, en een Europa dat rechtvaardig handelt, en zich solidair toont met de rest van de wereld.

Deze samenleving is in heel Europa, ook in ons eigen land, niet vanzelfsprekend. En is dat ook nooit geweest. Deze waarden moeten altijd opnieuw bevochten worden, elke generatie weer. We trekken nu de grens. Het is tijd dat we laten zien dat we ons niet laten verdelen. Wij zijn niet hard voor elkaar, wij hebben hart voor elkaar.

Laat je stem horen en teken ook op https://www.hartbovenhard.nu/

 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.