Waarom jij mee moet lopen in de Women’s March

Redactie
Door Redactie 21 februari 2019

Wist jij dat vrouwen gemiddeld 15,5% minder verdienen dan mannen? En dat vrouwen veel vaker te maken krijgen met discriminatie en intimidatie? Dat kun je je anno 2019 niet voorstellen, toch? Dus gaan we op 9 maart samen de straat op tijdens de Women’s March. Loop jij met ons mee?

We vieren dit jaar 100 jaar vrouwenkiesrecht. Toch is Internationale Vrouwendag ook een dag om stil te staan bij wat er beter kan en moet. 

  • Vrouwen verdienen gemiddeld 15,5% minder per uur dan mannen;
  • Vrouwen komen veel vaker in aanraking met seksueel geweld of intimidatie dan mannen;
  • Bijna de helft van de zwangere vrouwen krijgt te maken met discriminatie.

Internationale Vrouwendagviering 

Voorafgaand aan de Women’s March organiseert het Netwerk Vrouwen FNV de Internationale Vrouwendagviering (aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk). Erna sluiten we als 1 vakbondsvrouwenblok aan in de Women’s March, die om 12.30 uur start op de Dam.

Zaterdag 9 maart
Women’s March: 12.30 uur, de Dam, Amsterdam
Info: diversiteit@fnv.nl

Gelijk loon voor vrouwen en mannen

Er hoort geen verschil te zijn tussen wat mannen en vrouwen verdienen. Wij knokken voor die gelijkheid! Meer info vind je hier

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.