DNB-cijfers: inzet op meer loon en meer vaste banen loont

Portret Guus Staats
Door Guus Staats 17 december 2018

Het aantal vaste banen groeit ten opzichte van het aantal flexbanen. Ook zit er een opgaande lijn in de loonstijging. Dat maakte De Nederlandsche Bank vanmiddag bekend.

Zakaria Boufangacha, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid FNV: ‘Onze inzet heeft enig succes, hoewel het wat ons betreft veel te langzaam gaat. Werkgevers houden nog vaak hun hand op de knip. Dat kunnen ze doen, juist omdat er te veel flexwerk is. Mensen met onzekere banen durven niet op te komen voor meer loon.’

‘DNB constateert terecht dat FNV zich afgelopen jaren enorm heeft ingespannen voor meer vaste banen. Meer vaste banen verstevigt de positie van werknemers om een eerlijk deel van de koek op te eisen. Onze acties hebben zeker ook bijgedragen aan hogere lonen; de beste loonsverhoging is een vaste baan. Wij willen 1 miljoen vaste banen erbij.’

De FNV heeft een nieuwe website. Hierdoor kan het zijn dat links op deze pagina niet werken of afbeeldingen niet zichtbaar zijn. Excuses voor het ongemak.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.