Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Supermarkten & corona

Veelgestelde vragen en antwoorden

Supermarkten zijn altijd al plaatsen waar veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Ook nu, tijdens de coronacrisis. Dat maakt dat er relatief grote kans op besmetting bestaat, die beperkt kan worden door beschermende maatregelen te treffen. Het gaat niet alleen om de veiligheid van klanten, maar ook om de veiligheid van medewerkers, die met heel veel klanten in contact komen. Ieders veiligheid staat nu voorop.

Medewerker supermarkt

Klik op het onderwerp waarover je meer wilt weten

1. Veilige werkplek & hygiëne
2. Ziek, rooster en kinderopvang
3. Algemene informatie

1. Veilige werkplek & hygiëne

  • Er moet een plek zijn waar jij je handen goed kunt wassen met zeep en wel meerdere keren per dag. Niet alleen in je pauze, maar zo vaak als jij het nodig vindt. Er moet voldoende papier aanwezig zijn om je handen te kunnen afdrogen.
  • De winkel moet regelmatig goed schoon worden gemaakt. Dat wil zeggen: de winkel zelf en de zaken die vaak aangeraakt worden: karren, mandjes, handvatten, pinautomaten, kassa’s, handscanners, toonbanken et cetera.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over voorkomen van besmetting.

Jouw werkgever moet zorgen voor minimaal 1,5 meter ruimte tussen iedereen in de winkel. Dat geldt voor jou en je collega’s en het winkelend publiek. Als het nodig is, moeten klanten aan de deur wachten. Daar moet de werkgever maatregelen voor treffen.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over voorkomen van besmetting

Er is geen verbod op het betalen met contant geld. Om handcontact te vermijden wordt aangeraden om zoveel mogelijk met de pin te betalen. Willen klanten toch contant betalen? Vraag ze dan het geld neer te leggen en leg zelf het wisselgeld en bonnetje op de toonbank neer. Zo beperk je het contact tussen handen.

In een DC gelden in principe dezelfde regels als in een supermarkt: voldoende afstand houden en ieder half uur je handen kunnen wassen, of vaker, als je dat wilt. Scanners moeten ook regelmatig schoongemaakt worden, net als de orderpickkarren. Je moet tenminste 1,5 meter afstand van je collega’s kunnen houden in de gangpaden bij het picken. Reachtrucks en OPT moeten iedere keer, ook als ze even geleend worden, worden schoongemaakt.

Voor zover je nog op een kantoor werkt – het RIVM adviseert immers iedereen zoveel mogelijk thuis te werken  - kun je ervoor zorgen dat je het materiaal waarmee je werkt regelmatig schoonmaakt. Dus toetsenborden, computermuizen, bureaus, kopieerapparaten et cetera. 

Bedrijfskantines mogen open. Je werkgever moet er wel voor zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk in de kantine zijn. En dat er voldoende afstand gehouden kan worden. En dat de materialen in de kantine (koffiemachines, magnetron, et cetera) regelmatig worden schoongemaakt. Het kan helpen als er in meerdere shifts gepauzeerd wordt om het aantal mensen te beperken. Of door in kleinere ploegen te werken. 

2. Ziek, rooster en kinderopvang

Er zijn uiteraard veel ziektes waardoor je kunt uitvallen ook zonder dat je koorts hebt. Hiervoor gelden de normale regels. Het gaat erom dat wanneer je verkouden bent (keelpijn, hoesten, niezen en loopneus) je wel aan het werk kunt. Ben je verkouden en heb je koorts, dan moet je je ziek melden. Dat is de richtlijn vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Maar weet wel, dit hoef je niet te bewijzen aan je werkgever. Het is namelijk niet verplicht om je werkgever te melden waarmee je je ziek meldt, maar omdat het coronavirus zo besmettelijk is, levert dat gevaar op voor de algemene gezondheid. Het is daarom verstandig om aan je werkgever te vertellen dat je bent besmet met corona. Want je werkgever is verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving, ook voor al je collega’s.

Dat mag. Alleen als dat tijdens werktijd gebeurt moet je gewoon doorbetaald worden. Je moet dat dan wel aangeven bij je werkgever: “ik ga naar huis, maar je moet wel mijn werktijd doorbetalen”. Als je dat niet doet is er sprake van wederzijdse instemming en dan hoeft je werkgever je niet te betalen.

Het werk in de supermarkt valt onder de vitale/cruciale beroepen, waarvoor noodopvang geregeld is. Meer over deze noodopvang en de bijbehorende voorwaarden lees je op de site van de Rijksoverheid.   

Ja, je werkgever mag je nu vragen meer te werken, maar hoeveel, dat is afhankelijk van je leeftijd. Je kunt de maximale werktijden terugvinden op de site van de Rijksoverheid.

Nee. Blijf thuis tot de testuitslag bekend is; meld je niet ziek. Moet je vervolgens in quarantaine? Geef dit door maar meld je ook dan niet ziek. Op deze manier wordt je loon gewoon doorbetaald. Bij ziekmelding ben je namelijk een wachtdag kwijt.

3. Algemene informatie

Je kunt terecht op de sectorpagina Supermarkten en op Facebook.

 

Word lid