Bij de vertrouwenstelefoon van de FNV werken door ons opgeleide, deskundige en gecertificeerde vrijwilligers. Deze vrijwilligers bieden je een luisterend oor en kunnen je informatie en advies geven als je te maken hebt met discriminatie, racisme, (seksuele) intimidatie, pesten of ander ongewenst gedrag op de werkvloer.
Het kan je niet ontgaan zijn. Nederland werd opgeschud door een reeks bekendmakingen rondom machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de audiovisuele sector.
De FNV staat voor een veilige werkplek voor alle werkenden. Wij bieden jou de mogelijkheid om jouw ervaring(en) bij ons te melden. Klik hier om jouw ervaring(en) met ons te delen. Met de meldingen van de werkenden (werknemers, zzp’ers, freelancers etc) in de audiovisuele sector kunnen wij de werkgevers laten zien dat grensoverschrijdend gedrag in de sector serieus moet worden genomen en dat daar passende maatregelen bij horen. Zowel in de preventie, als in de opvang, begeleiding en ondersteuning van de werkenden die hiermee te maken hebben (gehad).
Wil je naast het melden van jouw ervaring(en) nog doorpraten met onze Vertrouwenstelefoon? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Heb je andere (juridische) vragen over Werk & Inkomen die niet gaan over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, neem dan contact op met ons Contactcenter of kijk hier hoe je een belafspraak kunt maken met ons telefonisch spreekuur Werk & Inkomen.
De vertrouwenstelefoon is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.30 uur via 088 - 368 0 333. Je kunt je vraag ook eerst aan ons doorgeven en dan neemt een van onze vrijwilligers telefonisch contact met je op, op de door jou opgegeven voorkeursavond. Uiteraard wordt de door jou verstrekte informatie met de grootste vertrouwelijkheid behandeld.
Je kunt je vraag aan de Vertrouwenstelefoon ook stellen met ons online formulier. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Indien je via het formulier aan de Vertrouwenstelefoon algemene vragen over werk & inkomen stelt, zullen we je doorverwijzen naar ons Contactcenter of ons telefonisch spreekuur Werk & Inkomen.
Stel online je vraag aan de vertrouwenstelefoon
De vertrouwenstelefoon is gesloten op de algemene feestdagen (Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag).
Wil je liever anoniem blijven? Geen probleem. Denk er dan wel aan om in ieder geval je telefoonnummer te vermelden waarop we je kunnen terugbellen.
Nadat je contact hebt gehad met de vertrouwenstelefoon, willen we graag van je weten hoe jou de dienstverlening door de vertrouwenstelefoon is bevallen. Daarom vragen we enkele minuten van je tijd om onze enquête in te vullen. De enquête is anoniem en de uitkomsten worden alleen gebruikt om de dienstverlening aan te passen en te verbeteren.
Bij voorbaat danken we je hartelijk voor het invullen!
Heb je vragen die niet te maken hebben met ongewenst gedrag op de werkvloer? Ga dan naar ons Contactcenter.