FNV Training Lokaal Overleg (LO)

Meld je aan voor onze 3-daagse training

Door Redactie 10 augustus 2023

Ben je sinds kort lid geworden van het Lokaal Overleg in jouw overheidsorganisatie? Of ga je dat worden? En wil je goed beslagen ten ijs komen? Geef je nu op voor de 3-daagse training die eind september start!

Wanneer en waar

• Op woensdag 27 september, 4 oktober en 11 oktober van 10.00 tot 16.00 uur (inloop 9.30 uur).
  • Locatie: Stadsring 47, 3811 HN in Amersfoort.
  • Deelname is gratis. Op grond van de cao Gemeenten / SGO, de cao Werken voor Waterschappen en de cao Provinciale Sector heb je als kaderlid recht op vakbondsverlof voor deze scholing.
  • Trainers: Sara Meijknecht, Laura Monden en Rob Beekman.

Klik hier om je aan te melden

Inhoud training

Tijdens deze trainingsdagen krijg je inzicht in jouw rol, taak en bevoegdheden als LO-lid op basis van de juridische kaders en de cao. Ook krijg je handvatten hoe je collega’s betrekt bij de issues die er spelen en hoe je onderhandelt met de werkgever. Kortom, met deze trainingen kom jij goed voorbereid aan de LO-tafel. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training:

• Rol, taak en bevoegdheden als LO-lid, ook ten opzichte van de ondernemingsraad.
  • Kennismaking met FNV Overheid: Wie zijn we? Wat doen we? Rol van het LO hierin?
  • Techniek van het onderhandelen: theorie en praktijk aan de hand van casussen.
  • Juridische kaders: arbeidsrecht, cao-recht et cetera.
  • LO in de praktijk: onder andere hoe maak en houd je contact met je achterban?

Vragen

Mocht je niet kunnen op bovengenoemde data of is de training vol? Deze training zal opnieuw worden georganiseerd in 2024. Heb je vragen over je aanmelding? Stuur ons dan een e-mail

Heb je vragen, opmerkingen of wensen wat betreft de inhoud van de training(en)? Neem dan contact op met de FNV Academie.

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.