Partijwijzer minimumloon

Redactie
Door Redactie 21 november 2023

Weet jij al wat je komende woensdag gaat stemmen?

Zo'n beetje alle politieke partijen zijn het er over eens dat het minimumloon verhoogd moet worden. Met hoeveel en wanneer precies daar is de één heel duidelijk over, de ander juist vaag.

Op TV, radio, sociale media, of gewoon buiten, overal vliegen de politieke oneliners je om de oren. Er is geen ontkomen aan, maar wat willen de partijen nou echt en waar zullen ze zich ook na de verkiezingen echt hard voor maken? 

De partijpramma's geven hier een goed beeld van. Want je kunt van alles roepen, maar wat staat er zwart op wit in deze doordachte lappen tekst? Wij hebben ze één voor één voor je doorgeploegd en naast elkaar gezet. 

Zo zie je in één oogopslag waar ‘jouw partij’ staat, wat ze willen doen en juist niet.

Als we de partijprogramma’s mogen geloven dan gaat de minimumloonsverhoging er sowieso komen, maar hoeveel precies en wanneer dan precies blijft in veel programma’s onduidelijk. Daar koop je niks voor.

De koppeling met alle andere lonen (60% mediaan) wordt maar door een paar partijen benoemd. Terwijl dit de kern is van de ‘bestaanszekerheid’ waar iedereen het steeds maar over heeft.

Kiest jouw partij voor ‘bestaanszekerheid voor de gelegenheid’ of voor een structurele oplossing, een eerlijk minimumloon van 60% mediaan?

Kies wijs!

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.