Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Compensatie zorgmedewerkers met Long Covid

'Zie af van internetconsultatie, ga aan de slag'

facet hoofdkantoor FNV
Door Persvoorlichting 17 maart 2023

Vandaag publiceerde De Telegraaf de uitslag van de stelling over compensatie van zorgwerknemers die Long Covid op het werk hebben opgelopen.

Driekwart van de respondenten vindt dat zij zonder meer recht hebben op compensatie. Twee derde van de deelnemers hekelt de afwijzing van de rechtbank  voor een collectieve regeling waar FNV en CNV om hadden gevraagd in de rechtszaak die zij tegen de Staat hadden aangespannen.

De minister voor Langdurige Zorg komt in april met de eerste contouren van een regeling. Alleen voor de mensen uit de eerste golf. Daar zijn de respondenten het, net als de vakbonden, niet mee eens. Ook is men het met de bonden eens dat de overheid heeft gefaald in de bescherming van de zorgverleners. 

'Laten we opschieten'

De minister is voornemens om deze regeling ook nog ter internetconsultatie voor te leggen. Dat mag heel Nederland er nog een plas over doen wat tot vertraging gaat leiden. Wat Kitty Jong, vicevoorzitter FNV, betreft kan dit onderzoek van de Telegraaf prima dienen als consultatie: ‘Het  scheelt een hoop tijd. Het is sowieso helder dat er een ruimhartiger regeling moet komen dus laten we opschieten: naast de gezondheidsschade is ook de financiĆ«le nood al enorm bij deze mensen.’