Demonstratie in Brussel voor vrede

Vakbondsleden demonstreren tegen invasie

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 24 februari 2022

Vandaag demonstreren FNV-vakbondsleden samen met vakbondsleden uit andere Europese landen in Brussel voor vrede. Zij veroordelen de militaire invasie in Oekraïne. Aanvankelijk was het plan vandaag naar Brussel te gaan om een hoger minimumloon in EU-landen te eisen, maar door de alarmerende situatie in Oekraïne heeft de Europese vakbondskoepel ETUC (European Trade Union Organisation) besloten dat de demonstratie zich daarop moet richten.

FNV-voorzitter Tuur Elzinga: ‘Wij zien met afgrijzen de agressieve militaire invasie van Rusland in Oekraïne en veroordelen dat met alles waar wij voor staan, samen met de Europese en Internationale vakbeweging. Heel goed dat onze vakbondsleden vandaag samen met collega’s uit heel Europa ín Brussel gaan demonstreren voor vrede.’

De demonstratie begint om 14 uur op de Wetstraat bij het Jubelpark, en nabij het gebouw van de Raad. Ook internationaal secretaris Petra Bolster -bestuurslid FNV- staat op het podium.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.