Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

De Nachtwacht der Onmisbaren is onthuld!

Redactie
Door Redactie 1 oktober 2021

Wie waken er over ons land als het donker wordt? Dat zijn de onmisbaren. Daarom is op de Dag van de Onmisbaren een hedendaagse versie van de Nachtwacht onthuld. Dit kunstwerk staat symbool voor alle 3.5 miljoen mensen in tientallen cruciale beroepen die afgelopen jaar ons land overeind hebben gehouden.

Nachtwacht

Cruciale, onmisbare beroepen

Want onze zorgverleners, leerkrachten, schoonmakers, vuilnisophalers, kinderopvangmedewerkers, chauffeurs, politieagenten, beveiligers, post– en pakketbezorgers, supermarktmedewerkers, militairen, brandweermensen, medewerkers in het openbaar vervoer en alle andere cruciale beroepen verdienen respect en waardering.

Spectaculaire aftrap

Op de Dag van de Onmisbaren kwamen bijna 1.000 mensen met cruciale, onmisbare beroepen bijeen in Rotterdam voor een spectaculaire aftrap. De komende tijd zullen zij hun krachten bundelen in de cao-onderhandelingen en aankomende acties. FNV-voorzitter Tuur Elzinga was één van de sprekers op de Dag van de Onmisbaren. Elzinga: "Wij willen niet per se vechten. Velen van ons willen liever helemaal niet vechten. Maar als werkgevers en politici niet naar ons luisteren, dan moeten we wel vechten. En als wij samen gaan vechten, dan gaan we dit winnen!". De Nachtwacht der Onmisbaren zal de komende maanden rondreizen door het land, te beginnen in Rotterdam, Breda en Heerlen.

Drie eisen

De campagne voor de onmisbaren kent drie belangrijke eisen:

  1. Minimaal 14 euro minimumloon
  2. Minder werkdruk
  3. Minder onzekerheid

én een standbeeld voor de onmisbare beroepen, zodat niemand kan vergeten wie ons land overeind houden.

Steun jij deze eisen ook?

Teken dan de petitie op fnv.nl/onmisbaren