Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Bevrijdingsdag

facet hoofdkantoor FNV
Door Persvoorlichting 05 mei 2021

Vandaag vieren we Bevrijdingsdag in Nederland. Op 5 mei 1945 was Nederland officieel bevrijd en sindsdien leven wij ons leven in vrijheid.

De vrijheid die we vandaag vieren is niet vanzelfsprekend. Daar staan we ieder jaar bij stil. De FNV vindt het belangrijk dat alle mensen vrijheid, democratie en mensenrechten op 5 mei kunnen vieren. Mensen die de oorlog hebben meegemaakt, maar ook iedereen die daarna is geboren of naar Nederland is gekomen. In verschillende cao's is 5 mei dan ook als vrije dag opgenomen. Opdat wij het belang van onze vrijheid nooit vergeten.