Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Gemeente Rotterdam en Erasmus Universiteit krijgen manifest

Laseracties in Rotterdam en Breda

Redactie
Door Redactie 23 maart 2021

De FNV voerde vanavond op verschillende plekken actie voor de publieke sector. Judy Hoffer, lid Dagelijks Bestuur FNV en voorzitter van de Algemene Centrale Overheidspersoneel FNV (ACOP FNV) overhandigde ons manifest aan de Rotterdamse wethouder Van Gils en aan Ellen van Schoten, lid van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit.

Juist nu investeren in de publieke sector

Hoffer: “De regering steunt op de werknemers van gemeenten, het Rijk, de provincies, de brandweer, politie, defensie en het onderwijs om Nederland draaiend te houden. Maar de regering als de grootste werkgever van ons land, geeft ze er niets voor terug. Het enige dat wij vragen voor al die werknemers is een fatsoenlijke loonsverhoging, meer collega’s om de werkdruk tegen te gaan en voldoende middelen zodat ze hun werk goed kunnen doen. Juist nu is investeren in de publieke sector, investeren in heel Nederland”.

Laseracties

Er werd om 19:00 uur met een laser geprojecteerd op het stadhuis en vanaf 20:00 uur op het gebouw van de Erasmus Universiteit. Ook werd vanavond gelaserd op het hoofdkwartier van de Luchtmacht in Breda. 

Structurele verwaarlozing publieke sector

Er is sprake van een structurele verwaarlozing van de publieke sector. Het is daarom essentieel dat een nieuw kabinet een sterke overheid hoog op de agenda zet. Een goed functionerende overheid die klaar staat voor burgers, komt er alleen als de overheidsmedewerkers marktconforme salarissen krijgen, goede arbeidsvoorwaarden hebben en kunnen rekenen op voldoende collega’s en goede ondersteunende faciliteiten. Op al die punten schiet de overheid als werkgever fors tekort schrijven de vakbonden voor politie, defensie, onderwijs en ambtenaren werkzaam voor Rijk, provincies, gemeenten, universitaire ziekenhuizen, rechterlijke macht en waterschappen in een gezamenlijk manifest.

Manifest #steunpubliekesectornu

In het manifest ‘Werken voor publieke taken aantrekkelijk maken én houden’ doen we een oproep aan politiek en overheidswerkgevers om:

  • Een marktconforme loonontwikkeling voor 1 miljoen overheidsmedewerkers
  • Voldoende medewerkers om de werkdruk te verminderen
  • Ruimte voor de professional: vertrouw de medewerkers en geef meer zeggenschap aan de uitvoering
  • Geen flex- en onzekere, tijdelijke contracten, maar investeren in zekerheid met continue scholing en ontwikkelkansen.