'Uitspraken bij WNL van minister Wiebes over ZZP’ers zijn werkelijk stuitend'

Portret Yvette de Vries
Door Yvette de Vries 15 maart 2020

FNV Voorzitter Han Busker: 'Achtereenvolgende kabinetten hebben mensen het vaste contract uitgejaagd en ZZP-schap en flexwerk in gedwongen. Op dit moment zijn er overal in het land zelfstandigen die geen opdrachten meer krijgen, van wie toegezegd werk wordt afgezegd en die een ongelofelijke teruggang in inkomsten meemaken.'

'Een minister van Economische Zaken zou zich druk moeten maken over het feit dat mensen bijvoorbeeld door opjaagapps in het vervoer en bij bezorgdiensten gedwongen zelfstandige moeten worden. Achter die opjaagapps zitten vaak grote multinationals die daarover ook nog eens geen belasting betalen in Nederland.

Nu de Minister President oproept om deze uitdaging als land op te pakken, meldt één van zijn ministers doodleuk dat zelfstandigen deze situatie aan zichzelf te danken hebben en dat is ongelofelijk.'
 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.