Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Zet social media in voor je loopbaan: 3 tips

Bekijk de tips in onze brochure

Redactie
Door Redactie 21 januari 2020

Social media is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Solliciteren en netwerken via social media bieden dan ook veel kansen voor een volgende stap in je loopbaan. Wil jij weten hoe je via LinkedIn, Facebook of Twitter je netwerk kunt opbouwen, onderhouden en vergroten? En hoe je jezelf het beste kunt presenteren? In deze brochure vind je uitleg per social-mediakanaal. Daarnaast krijg je veel tips waarmee je direct mee de slag kunt.

Wees bewust van je online reputatie

Wie een goede online reputatie heeft, heeft in de regel meer kans op een baan. Een toekomstige werkgever zal jouw social-mediaprofielen bekijken, voordat hij of zij je uitnodigt op gesprek. Tenslotte is alles online te vinden (dat geldt ook voor informatie die je liever niet wilt delen). Wees dus bewust wat je op je social-mediaprofielen zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn hebt staan. Tips hoe je deze social-mediakanalen kunt inzetten, lees je in onze brochure.

Google jezelf eens

Type je naam eens in op Google. Welke zoekresultaten komen er dan naar boven? Kijk vooral naar de eerste hits die je op jouw naam krijgt. Ook online kun je maar één keer een eerste indruk maken. Laat deze dan positief zijn. Verwijder beeld en tekst die een verkeerde indruk van je kunnen geven. Of zorg er in ieder geval voor dat bepaalde pagina’s niet openbaar zijn.

Laat je LinkedIn profiel voor je werken

Je LinkedIn-pagina is vaak de eerste plek waar mogelijke nieuwe werkgevers op terecht komen. Hier krijgen ze al snel een eerste indruk van jou. Zorg ervoor dat je profiel volledig is. Dat houdt in ieder geval het volgende in:

  • Een professionele foto
  • Je huidige baan of opleiding
  • Je woonplaats
  • De branche waarin je werkzaam bent
  • Je vaardigheden

Tips

  • Voeg je woonplaats toe. Een nieuwe werkgever vindt je dan 23 keer vaker bij zoekopdrachten. Zij filteren namelijk op woonplaats.
  • Ben je op zoek naar een nieuwe baan, maar wil je niet dat je huidige werkgever dit weet. Zet dan het schuifje bij carrière-interesses open. Hiermee informeer je alleen recruiters.

Loopbaanadvies

Wij kunnen je verder helpen. Of je nu op zoek bent naar een baan of dat je de volgende stap in je loopbaan wilt zetten. Je kunt bij ons adviesgesprekken voeren en looptrainingen volgen, die je inzicht, richting en handvatten geven. Zo sta jij (weer) vol zelfvertrouwen in je werkschoenen. Ook hebben we handige brochures zoals Social media en je loopbaan die een steun in de rug kunnen zijn.