Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

AOW-leeftijd blijft 67 in 2025

Redactie
Door Redactie 1 november 2019

De AOW-leeftijd blijft, nadat het pensioenakkoord is uitgewerkt, ook in 2025 staan op 67 jaar. Dat maakte minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag officieel bekend.

AOW-leeftijd blijft 67 in 2025

Uit de laatste cijfers over de levensverwachting blijkt namelijk dat Nederlanders wel langer leven, maar dat dit niet genoeg is voor een verhoging van de pensioenleeftijd in 2025. 

Levensverwachting bepaalt AOW-leeftijd

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stelt jaarlijks vast hoe lang mensen gemiddeld leven die in dat jaar 65 worden. Datzelfde gebeurt voor wie in 2025 en de jaren erna 65 wordt. Die cijfers gebruikt het kabinet om de AOW-leeftijd voor de komende jaren te bepalen. Stijgt de levensverwachting met een jaar, dan stijgt de AOW-leeftijd met 8 maanden. 

Uitwerken pensioenakkoord 

Zo hebben we dat afgesproken in het pensioenakkoord dat we eerder dit jaar hebben gesloten. Deze afspraken moeten echter nog verder worden uitgewerkt. Daarom gebruikt het kabinet nu nog even de huidige wetgeving voor het bepalen van de AOW-leeftijd in 2025. Die moet namelijk vóór 1 januari 2020 worden vastgesteld. Zodra de afspraken uit het pensioenakkoord wettelijk zijn geregeld, komt de AOW-leeftijd uit op 67 jaar.