Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Actie bij Picnic tegen ontslag actieve vakbondsleden

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 17 juli 2019

Woensdag 17 juli voert FNV samen met Picnic-medewerkers actie bij de vestiging van Picnic in Duivendrecht. De medewerkers eisen dat de boodschappenbezorger stopt met het ontslaan van mensen die actief zijn voor de vakbond.

FNV-voorzitter Han Busker spreekt de leiding van de Picnic-hub in Duivendrecht toe.

De medewerkers gaan samen met onder meer FNV-voorzitter Han Busker verhaal halen bij de leiding van de Picnic-hub in Duivendrecht. Als die geen gehoor geeft, gaan ze verder naar het hoofdkantoor van Picnic. FNV-campagneleider Marianne Jekkers: ‘Sinds FNV actief is bij Picnic merken we steeds vaker dat medewerkers die zich inzetten voor de FNV op straat worden gezet.’

Uitzendkrachten

Dat kan het bedrijf vrij makkelijk doen, omdat het bijna uitsluitend met uitzendkrachten werkt. De afgelopen maanden voerden Picnic-medewerkers meerdere keren actie voor contracten met meer zekerheid. Ook loopt er een rechtszaak van de FNV tegen Picnic, omdat het bedrijf zich niet aan de supermarkt-cao houdt. ‘Het is tijd dat Picnic zich gaat gedragen als een echte werkgever en zijn medewerkers de bestaanszekerheid geeft die ze verdienen’, aldus Jekkers.