Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Reactie FNV op verkiezingsuitslag

Portret Guus Staats
Door Guus Staats 20 maart 2019

FNV voorzitter Han Busker: 'De voorlopige uitslagen bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van vandaag laten een grote onvrede zien bij een deel van de bevolking. Onvrede over het kabinetsbeleid en onvrede over de richting die Nederland opgaat.

Verkiezingen Provinciale Staten

Het wordt tijd dat dit kabinet beter naar de bevolking gaat luisteren.
Veel mensen ervaren wel de lasten van nieuw beleid, maar niet de lusten. Ondanks jaren van economische groei blijven de lonen achter, zien gepensioneerden hun koopkracht verdampen en neemt de armoede, ook onder werkenden, toe. Ondertussen stijgen de huren en de energierekening en worden de dagelijkse boodschappen duurder.
De economie groeit en het kabinet geeft minder geld uit dan begroot, ondanks miljarden aan verlaging van de winstbelasting. Maar voor een socialer Nederland is steevast te weinig geld.

De FNV praat graag mee over een eerlijkere verdeling van de lusten en de lasten. Wij willen graag samen een toekomstbestendig pensioenstelsel vormgeven. Er moet structureel geld worden uitgetrokken om de AOW-leeftijd nu eerst te bevriezen en eerder pensioen voor mensen met zwaar werk mogelijk te maken.
We praten graag mee over het bieden van meer zekerheid op de arbeidsmarkt. Over meer banen en betere beloning in de publieke sector. En ook over onze oplossingen voor een ambitieus en eerlijk klimaatbeleid. Maar dan moet het kabinet nu wel bereid zijn om te luisteren en de problemen van mensen in Nederland samen met ons willen aanpakken.'