Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Ook in Eindhoven 18 maart actie,voor goed pensioen 18 maart

portret Brenda Heidinga
Door Brenda Heidinga 14 maart 2019

Op maandag 18 maart gaan mensen in heel Nederland de straat op. Velen leggen ook het werk neer. De inzet: een goed pensioen waar iedereen ook op tijd van kan genieten. Ook in Eindhoven komen de leden van de vakbonden FNV, CNV en VCP  in actie. In het Stadswandelpark in Eindhoven komen zij bij elkaar om hun eisen kracht bij te zetten.

De eisen zijn:
- Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar en schrap de boete op eerder stoppen, zodat mensen met zwaar werk gezond hun pensioen kunnen halen Indexatie voor elke generatie: een pensioen dat meestijgt met de lonen

- Een pensioen voor iedereen, ook zelfstandigen en mensen met een onzeker contract.
Miljoenen mensen met zwaar werk of ploegendienst hebben de grootste moeite om gezond hun pensioen te halen. Maar ook nu het goed gaat, weigert het kabinet om de harde werkers een tijdig pensioen te gunnen.
Erger nog: als vakbonden in een bedrijfstak een vroegpensioen afspreken met de werkgever, wordt het grootste deel afgepakt door de belastingdienst.

- Ook honderdduizenden ouderen voelen dagelijks in hun portemonnee dat de pensioenen al jaren niet meestijgen met de prijzen. En de zorg over het aantal Nederlanders dat te weinig of ├╝berhaupt geen pensioen opbouwt, neemt toe.

In Eindhoven komen actievoerders van DAF, het distributiecentrum van Albert Heijn uit Tilburg, Meatfriends Best, Belastingdienst, diverse gemeentes, onderwijs, overheid, bouw, vervoer en diverse metaalbedrijven uit Noord-Brabant bij elkaar. De metaalbedrijven staken veelal voor 24 uur.

Oproep: Stem 20 maart voor een socialer Nederland en een goed pensioen

De datum van de actiedag van de vakbonden is bewust gekozen: twee dagen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Die zijn ook belangrijk voor de Eerste Kamer en daarmee het draagvlak voor het kabinet Rutte III. Ga dus vooral stemmen en stem voor een goed pensioen en een socialer Nederland.

Actie-informatie

Wie: actievoerders uit o.a. vervoer, metaal, industrie, overheid, onderwijs, sociale werkvoorziening
Wat: actie voor goed pensioen
Waar: Eindhoven, Stadswandelpark, Alberdingk Thijmlaan
Wanneer: Maandag 18 maart
Programma:
11.30 tot 13.30 podiumprogramma met sprekers en optredens.
11.30 uur Start podiumprogramma en inschrijving stakers
11.50 uur gesprek met kaderleden van oa DAF, Sociale Werkvoorziening, Ikea en Picnic.
Rond 12.30 uur sprekers: Zakaria Boufangacha, FNV arbeidsvoorwaardencoordinator, Johan Slok Algemeen secretaris CNV Vakmensen en diverse politici (John Kerstens PvdA en Martin van Rooijen 50Plus)
13.30 Einde podiumprogramma