Zeg nee tegen geweld en intimidatie op de werkvloer

Redactie
Door Redactie 25 januari 2019

In Nederland heeft bijna de helft van alle werknemers te maken met één of meerdere vormen van intimidatie. Vrouwen meer dan mannen. Wereldwijd heeft 35% van alle vrouwen boven de 15 jaar te maken met seksueel geweld. Slechts een handjevol landen heeft effectief beleid tegen geweld en intimidatie op de werkvloer. Wij pleiten voor een internationaal bindend verdrag. Jij ook? Steun ons dan en teken de petitie.

Huidig beleid tegen geweld werkt onvoldoende

In Nederland is er weliswaar beleid tegen geweld en intimidatie op de werkvloer, maar dit beleid werkt onvoldoende of is onbekend. Zo is maar 20% van de Nederlandse werknemers op de hoogte van het beleid in hun bedrijf. En dat kan anders.

Internationale top over geweld op werkvloer

In juni 2019 bespreken de nationale overheden, werkgevers en werknemers van alle VN-landen tijdens een politieke top van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) hoe geweld en intimidatie op de werkvloer uit te bannen. Overheden, werkgevers en werknemers zijn het nu nog niet eens hoe dat moet.

Betere bescherming door verdrag

Werkgeversorganisaties zijn huiverig voor meer wet- en regelgeving. Maar de bonden willen graag een internationaal bindend verdrag, omdat dit landen kan dwingen hun wetten aan te passen zodat werknemers beter beschermd zijn.

Petitie

Daarom zijn FNV en CNV Internationaal een petitie gestart om minister Koolmees en werkgeversorganisatie VNO-NCW te overtuigen het ILO-verdrag te steunen. Steun jij dit ook?

Teken nu de petitie

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.