Naar de Dam voor een Sociaal Nederland

Redactie
Door Redactie 16 oktober 2018

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden en sympathisanten op om op zaterdag 10 november naar De Dam in Amsterdam te komen om te demonstreren vóór een sociaal Nederland en tégen het jaarlijks weggeven van miljarden euro’s aan bedrijven en aandeelhouders.

Zelfs nu de afschaffing van dividendbelasting definitief van de baan is, komt het geld niet terecht waar het terecht zou moeten komen: bij de mensen in het land.

Han Busker, voorzitter FNV: ‘De 1,9 miljard moet naar de mensen, zodat de welvaart eerlijker en socialer verdeeld wordt in Nederland. Vestigingsklimaat betekent ook goede scholen, docenten die niet omkomen in het werk, zorgpersoneel dat fatsoenlijk betaald wordt en ook dat er geen 450.000 kinderen in armoede hoeven op te groeien. We eisen op 10 november op de Dam in Amsterdam in luid protest ons geld op, daar zetten we samen de volgende stap in de beweging naar een Sociaal Nederland’.


Arend van Wijngaarden, voorzitter van het CNV: ‘De mensen die de crisis hebben betaald merken nog te weinig van de economische groei. Lonen blijven achter, de werkdruk blijft toenemen en een hele generatie jongeren groeit op met onzekere contracten. Logisch dat de plannen van het kabinet die bedrijven bevoordelen en de positie van werkenden nog verder onder druk zetten op weinig steun kunnen rekenen. Op 10 november zetten we daarom de roep voor een sociaal Nederland samen kracht bij.’

Maatschappelijke verontwaardiging

De afgelopen periode bleek al dat de mensen in Nederland boos zijn. Boos op het plan om de dividendbelasting af te schaffen. Boos dat de lonen in de publieke sector al jarenlang achterblijven en dat de werkdruk alleen maar toeneemt. Boos dat er te weinig gedaan wordt om iedereen mee te laten profiteren van de economische groei. Boos dat jongeren steeds meer zijn aangewezen op onzekere banen en bood dat onze pensioenleeftijd steeds verder stijgt. Het is de hoogste tijd dat alle werkenden gaan meeprofiteren van de economische groei. Iedereen moet een beter loon en een hogere sociale standaard kunnen ontvangen.


Verander de regels

De afgelopen decennia wordt de welvaart steeds oneerlijker verdeeld. De grote bedrijven, de multinationals en aandeelhouders maken meer winst, maar betalen steeds minder belasting. Ondertussen nemen de werkdruk en de lasten van de Nederlanders juist toe. Dit kunnen we alleen keren als we de regels veranderen en er voor zorgen dat een rechtvaardig deel van de lasten komt te liggen waar ze horen, bij de multinationals.

Wat: Demonstratie en protestmars voor een Sociaal Nederland
Waar: De Dam, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 10 november van 13:00 tot 16:00 uur

De FNV heeft een nieuwe website. Hierdoor kan het zijn dat links op deze pagina niet werken of afbeeldingen niet zichtbaar zijn. Excuses voor het ongemak.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.