Training 'Nieuw in de medezeggenschap'

Zit jij namens de FNV in de medezeggenschap (mz)? En doe je dat nog niet langer dan een jaar? Volg dan onze gratis training: 'Nieuw in de medezeggenschap'.

Je leert tijdens de training:

•    De basisrechten van de medezeggenschap: wat kun je, wat mag je?
•    Wat je hebt aan de Wet op de ondernemingsraden.
•    Waar als medezeggenschap je medestanders zitten.
•    Hoe je informatie kunt verzamelen in je organisatie.
•    Hoe je ervoor zorgt dat je steun krijgt van je achterban.
•    Wat de raakvlakken zijn tussen medezeggenschapsorganen en de vakbond.
•    Hoe wij jou als or-lid kunnen ondersteunen.

Voor wie is deze training?

Je kunt meedoen als je lid bent van de FNV en korter dan een jaar lid van de medezeggenschap bent. Ook als kandidaat mz-leden kun je deelnemen. Per training kunnen er drie leden uit hetzelfde mz-orgaan meedoen, omdat we het belangrijk vinden dat leden uit verschillende organisaties informatie uitwisselen.

Details van de opleiding

Het is een eendaagse training die wegens Covid online gegeven worden. Deelname is gratis. Je kunt als or-lid gebruik maken van scholingsverlof.

Data

Zodra de planning voor het najaar 2022 rond is, verschijnen op deze plek de nieuwe data.

Reacties van de deelnemers

‘Als OR heb je meer rechten dan ik had gedacht’

‘Zo inspirerend om te horen hoe het in andere organisaties gaat’

‘Ik wist niet dat je als OR zoveel mogelijkheden hebt voor advies en ondersteuning’

‘Goed te horen dat je ook je vakbondsbestuurder kan raadplegen’

‘Prima training, praktisch, verhelderend. Heel veel geleerd’

Aanmelden

Stuur een e-mail met de datum van je keuze naar trainingen@fnv.nl. Zet in de mail je volledige naam, je bondsnummer en het bedrijf/sector waar je werkt. Je krijgt in de week voor de training een link naar het online platform.