Training 'Nieuw in de medezeggenschap'

Zit jij namens de FNV in de medezeggenschap (mz)? En doe je dat nog niet langer dan een jaar? Volg dan onze gratis training: 'Nieuw in de medezeggenschap'.

Je leert tijdens de training:

• De basisrechten van de medezeggenschap: wat kun je, wat mag je?
  • Wat je hebt aan de Wet op de ondernemingsraden.
  • Waar als medezeggenschap je medestanders zitten.
  • Hoe je informatie kunt verzamelen in je organisatie.
  • Hoe je zorgt ervoor dat je steun krijgt van je achterban.
  • Wat de raakvlakken zijn tussen medezeggenschapsorganen en de vakbond.
  • Hoe wij jou als of-lid ondersteunend.

Voor wie is deze training?

Je kunt meedoen als je lid bent van de FNV en korter dan een jaar lid van de medezeggenschap bent. Ook als kandidaat mz-lid kun je deelnemen. Per training kunnen er drie leden uit hetzelfde mz-orgaan meedoen. We vinden het belangrijk dat leden uit verschillende organisaties informatie uitwisselen. Door deelnemers aan de training wordt dit als zeer inspirerend ervaren.

Details van de opleiding

Het is een eendaagse training. Deelname is gratis. Je kunt als or-lid gebruik maken van scholingsverlof.

Gegevens

We zijn momenteel druk bezig om nieuwe data in te plannen voor het voorjaar 2023.

Reacties van de deelnemers

'Als OR heb je meer rechten dan ik had gedacht'

'Zo inspirerend om te horen hoe het in andere organisaties gaat'

'Ik wist niet dat je als OR zoveel mogelijkheden voor advies en ondersteuning'

'Goed te horen dat je ook je vakbondsbestuurder kan raadplegen'

'Prima training, praktisch, helderend. Heel veel geleerd'

Aanmelden

Stuur een e-mail naar trainingen@fnv.nl, dan zetten wij je op de wachtlijst. Zet in de mail je volledige naam, je bondsnummer en het bedrijf/sector waar je werkt. Vervolgens krijg je een bevestiging van deelname. Geruime tijd voor de training krijg je de informatie toegezonden.