Kinderen van werk naar school begeleiden

Door Redactie 18 mei 2021

Samen met onze Ghanese landbouwvakbondspartner doen we er alles aan om kinderarbeid te bestrijden op de cacaoplantages. Al ruim 4.500 kinderen profiteren van onze acties en volgen nu onderwijs. Bekijk hieronder het filmpje om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Beeld: MPIMPIMHENE Nana Gyetuah Eric via Creative Commons

Via lokale Ghanese landbouwvakbond en de lokale gemeenschap werken we aan kinderarbeidvrije zones. Zo wordt op een duurzame manier bereikt dat kinderen onderwijs krijgen in plaats van dat zij moeten werken. En de ouders winnen hier ook: ze kunnen de arbeidsplek van de kinderen innemen.

De Ghanese vakbond GAWU werkt samen met Mondiaal FNV en timmert goed aan de weg. Al meer dan 4.500 kinderen profiteren van onze acties en volgen nu onderwijs. Bekijk het filmpje om te zien hoe we kinderarbeid samen met GAWU aanpakken om zoveel mogelijk kinderen uit werksituaties in de schoolbanken te krijgen. En dat blijven we doen.