Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Beschermen: tussen moeten en mogen

Welke maatregelen mag een werkgever treffen?

Redactie
Door Redactie 24 augustus 2020

Werkgevers zijn verplicht hun personeel te beschermen tegen besmettingsgevaar. Daarom zien we veel maatregelen om Covid-19 van de werkvloer te weren. Zoals temperaturen aan de poort. Het klinkt logisch, maar het is een schending van de privacy, stellen FNV-deskundigen.

Bij het kiezen van preventieve maatregelen moeten verschillende belangen tegen elkaar afgewogen worden. Er zijn grenzen aan wat kan. Bestuurder en or moeten daar een bewuste, gezamenlijke beslissing over nemen. 

Lees het artikel 'Werknemers temperaturen mag niet. Echte veiligheid voor schijn' dat verscheen in OR Magazine juli/augustus 2020