Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.
Daarnaast maken we gebruik van tracking cookies om de website persoonlijker te maken en op jouw voorkeuren af te stemmen. Geef hieronder jouw toestemming. Je instellingen kun je altijd weer wijzigen op de pagina over Cookies.

Lees meer over onze cookies
Ik wil informatie op maat (tracking cookies)

Tracking cookies voor informatie op maat: met deze cookies kunnen we de informatie nog beter op je afstemmen. Als je ervoor kiest deze cookies niet te accepteren, dan is het nog steeds mogelijk gebruik te maken van onze websites maar kan het wel voorkomen dat bijvoorbeeld opnieuw gevraagd wordt een vragenlijst in te vullen als je dat al hebt gedaan.

Download de app Werk & Zwangerschap

Alles over je rechten op je werk

Redactie
Door Redactie 23 oktober 2019

Als je zwanger bent, mag je extra pauze nemen. Ook mag je niet ontslagen worden vanwege je zwangerschap. Je werkgever moet jou voorlichten over de risico’s op je werk. En hij moet maatregelen treffen om jou te beschermen. Zo zijn er nog veel meer dingen waar je recht op hebt als je zwanger bent. Toch zijn veel vrouwen daar niet van op de hoogte.

FNV lanceert nieuwe versie app Werk & Zwangerschap

Uit een recente peiling van 24Baby.nl blijkt dat ruim 90% van de zwangere vrouwen haar rechten niet kent. Daarom heeft de FNV deze week een nieuwe versie van de (gratis) app Werk & Zwangerschap gelanceerd. Daarin staan alle rechten die je als zwangere vrouw hebt. Ook vind je er veel handige tips. En je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief die is aangepast op je uitgerekende datum.

Meldpunt zwangerschapsdiscriminatie

Uit eerder onderzoek van het College voor de Rechten van Mens blijkt dat 43% van de zwangere vrouwen te maken heeft met een vorm van zwangerschapsdiscriminatie. Dat kan gaan om beledigende opmerkingen, op een nare manier benaderd worden, geen extra doorbetaalde pauzes krijgen, geen plek om te kolven of zelfs ontslag.

Vooral vrouwen met onzekere contracten zijn kwetsbaar. Zij worden het vaakst geconfronteerd met zwangerschapsdiscriminatie. Zo wordt hun tijdelijke contract niet verlengd vanwege de zwangerschap, terwijl dit bij wet verboden is. Via de app kun je melding doen bij de FNV als je te maken krijgt met zwangerschapsdiscriminatie.

Alle onderwerpen van de app Werk & Zwangerschap

  • Veilig en gezond, over de risico’s die je binnen je bedrijf loopt en hoe je daarmee moet omgaan.
  • Op je werk, praktische informatie over werken tijdens en na je zwangerschap. Bijvoorbeeld over ploegendiensten, pauzes en vrij nemen als je kindje ziek is.
  • Ziek tijdens en na je zwangerschap.
  • Je verlof, over zwangerschaps- en bevallingsverlof. ​
  • Na de bevalling, over onderwerpen zoals andere werktijden en borstvoeding.

Download de gratis app

;