Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.
Daarnaast maken we gebruik van tracking cookies om de website persoonlijker te maken en op jouw voorkeuren af te stemmen. Geef hieronder jouw toestemming. Je instellingen kun je altijd weer wijzigen op de pagina over Cookies.

Lees meer over onze cookies
Ik wil informatie op maat (tracking cookies)

Tracking cookies voor informatie op maat: met deze cookies kunnen we de informatie nog beter op je afstemmen. Als je ervoor kiest deze cookies niet te accepteren, dan is het nog steeds mogelijk gebruik te maken van onze websites maar kan het wel voorkomen dat bijvoorbeeld opnieuw gevraagd wordt een vragenlijst in te vullen als je dat al hebt gedaan.

FNV naar nieuw overleg pensioenen

portret Harrie Lindelauff
Door Harrie Lindelauff 31 mei 2019

De FNV reageert positief op de verklaring van minister Koolmees over hervatten van het pensioenoverleg. De bonden zijn blij dat het kabinet eindelijk inziet dat er ook voor de lange termijn ruimte moet worden geboden voor een tijdig pensioen.

De vakbonden zullen hierover in gesprek gaan met het kabinet.

FNV-voorzitter Han Busker: ‘Blijkbaar is het signaal van de acties van deze week goed doorgekomen. Natuurlijk willen wij graag tot een resultaat komen in de vorm van een goed pensioenakkoord. We moeten nog zien of dat gaat lukken. We wachten nu op een concrete uitnodiging van de minister. Ik verwacht dat we meteen na het weekend bij elkaar zullen gaan zitten.’

Afgelopen weken is door tienduizenden mensen gestaakt en actie gevoerd, inclusief een grote 24-uursstaking in het openbaar vervoer.

Tijdens de actie in Den Haag zei FNV-onderhandelaar Tuur Elzinga afgelopen woensdag: 'Er komt pas een pensioendeal als het kabinet met serieus geld over de brug komt. Natuurlijk hoop ik dat we er uit kunnen komen. Ook als dat niet lukt komen we weer bij jullie terug. Maar dan om samen met jullie nieuwe acties voor te bereiden.’

De bonden voeren actie voor 3 eisen:

  1. Bevries de AOW-leeftijd en schrap de boete op eerder stoppen, zodat mensen met zwaar werk gezond hun pensioen kunnen halen.
  2. Indexatie voor elke generatie: een pensioen dat meestijgt met de prijzen. 
  3. Een pensioen voor iedereen, ook voor zelfstandigen en mensen met een onzeker contract.
;