Vacature: Projectenbeheerder (Project Finance Officer)

Bij Mondiaal FNV is een vacature voor een financieel projectenbeheerder (28 uur in de week). Het betreft een functie voor bepaalde tijd met intentie om de arbeidsovereenkomst na een jaar om te zetten naar onbepaalde tijd.

Over Mondiaal FNV

Mondiaal FNV is een stichting nauw verbonden aan de FNV. Mondiaal FNV geeft namens de FNV directe steun aan democratische vakbonden en aanverwante organisaties in Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten, in de vorm van een financiële bijdrage aan projecten.

Mondiaal FNV voert het Vakbondsmedefinancieringsprogramma uit, gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), en werkt samen met Fair Wear Foundation en CNV binnen het Strategic Partnership for Garment Supply Chain Transformation.

Binnen deze programma’s worden projecten gesteund van zuster- en partnerorganisaties en worden lobby en campagne activiteiten uitgevoerd op nationaal en internationaal niveau. Dat gaat om onderwerpen als de bevordering van vakbondsrechten en sociale dialoog, het streven naar een leefbaar loon en het versterken van de positie van vrouwen. Er vindt nauwe afstemming plaats met de sectoren binnen de FNV en het algemene internationale beleid van FNV.

Wij zijn op zoek naar een financieel projectenbeheerder (28 uur in de week). Het betreft een functie voor bepaalde tijd met intentie om de arbeidsovereenkomst na een jaar om te zetten naar onbepaalde tijd.

Over de functie

In samenwerking met een regio-beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van projectaanvragen en -rapportages van partnerorganisaties, waarbij je als projectenbeheerder de financiële beoordeling en monitoring van projecten op je neemt. Je beoordeelt (nieuwe) partnerorganisaties op hun financiële capaciteit en adviseert op financiële duurzaamheidsaspecten. Projecten zijn over alle windstreken verdeeld, maar er wordt met name in Azië en Afrika gewerkt. Communicatie vindt met name in het Engels plaats, en in mindere mate in het Frans en Spaans.

De projectenbeheerder:

• Ontvangt de projectaanvragen, analyseert deze op de financiële aspecten, en maakt ze (in samenwerking met de beleidsmedewerker, die de inhoudelijke analyse doet) gereed voor besluitvorming binnen Mondiaal FNV;
  • Neemt de financiële monitoring van projecten op zich;
  • Adviseert partnerorganisaties aangaande financiële en beheersmatige aspecten van een project en onderneemt desgewenst gepaste maatregelen;
  • Heeft rechtstreeks contact met de partners en voert correspondentie met hen over de budgetten en de financiële rapportages en auditrapporten;
  • Adviseert partnerorganisaties, in samenspraak met lokale consultants voor Mondiaal FNV, aangaande financiële capaciteit en duurzaamheid van die organisaties;
  • Analyseert financiële projectverslagen en auditrapporten, adviseert regiobeleidsmedewerkers omtrent de kwaliteit ervan en maakt hiervan evaluatieve analyses;
  • Bewaakt de voortgang van de voorbereiding, uitvoering en verantwoording van projecten en stelt overzichten hieromtrent op;
  • Bereidt betaalopdrachten t.b.v. projecten en activiteiten voor en zorgt ervoor dat betaalopdrachten worden uitgevoerd;
  • Verleent ondersteuning bij de voorbereiding van werkbezoeken aan en van partnerorganisaties en is bereid zelf op werkbezoek te gaan;
  • Houdt het projectadministratiesysteem nauwkeurig bij;
  • Ziet toe op de naleving van de procedures van Mondiaal FNV;
  • Draagt inhoudelijk bij aan financiële beleids- en procedureontwikkeling van Mondiaal FNV.

Wij vragen:

• Affiniteit met vakbondsontwikkelingssamenwerking;
  • Ervaring met het financieel beheer van ontwikkelingssamenwerkingsprojecten;
  • Minimaal HBO-werk- en denkniveau;
  • Kennis van en ervaring met geautomatiseerde projectadministratiesystemen;
  • Financieel en beheersmatige competenties verworven door opleiding en/of werkervaring; kennis van institutionele auditrapporten is een pré;
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift, Spaans, Frans of Arabisch zijn een pré;
  • Gevoel voor verhoudingen in de samenwerking met internationale vakbondspartners;
  • Een accurate en zorgvuldige werkstijl;
  • Goede communicatieve vaardigheden en teamgeest.

Wij bieden:
Een 28-urig dienstverband voor bepaalde tijd bij de stichting Mondiaal FNV. De functie is ingedeeld in schaal 12 van de cao FNV-organisaties (€ 3313 - €4489) op basis van een 35-urige werkweek.

Wil je meer weten?
Wil je informatie, neem contact op met Karen Brouwer, Managing Director Mondiaal FNV: 0610026540.

Reageren
Stuur jouw motivatiebrief en c.v. ter attentie van Karen Brouwer, Managing Director Mondiaal FNV, uiterlijk 16 augustus 2019 naar nanet.castillo@fnv.nl onder vermelding van ‘reactie vacature projectenbeheerder’.

Eventuele sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 27 augustus 2019.