Vacature Projectenbeheerder bij Mondiaal FNV

Door Redactie 03 april 2019

Vacature Projectenbeheerder bij Mondiaal FNV - 28 uur per week

Over Mondiaal FNV

Mondiaal FNV is een stichting nauw verbonden aan de FNV. Mondiaal FNV geeft namens de FNV directe steun aan democratische vakbonden en aanverwante organisaties in Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten, in de vorm van een financiële bijdrage aan projecten.

Mondiaal FNV voert het Vakbondsmedefinancieringsprogramma uit gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) en werkt samen met Fair Wear Foundation en CNV binnen het Strategic Partnership for Garment Supply Chain Transformation.

Binnen deze programma’s worden projecten gesteund van zuster- en partnerorganisaties en worden lobby en campagne activiteiten uitgevoerd op nationaal en internationaal niveau. Dat gaat om onderwerpen als de bevordering van vakbondsrechten en sociale dialoog, het streven naar een leefbaar loon en het versterken van de positie van vrouwen. Er vindt nauwe afstemming plaats met de sectoren binnen de FNV en het algemene internationale beleid van FNV.

Mondiaal FNV zoekt een projectenbeheerder

Wij zijn op zoek naar een projectenbeheerder (28 uur in de week). Het betreft een functie voor bepaalde tijd met intentie om de arbeidsovereenkomst na een jaar om te zetten naar onbepaalde tijd.

Over de functie

Samen met een regio-beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van projectaanvragen van partnerorganisaties, waarbij je als projectenbeheerder met name de financiële beoordeling en monitoring van projecten op je neemt. Je beoordeelt (nieuwe) partnerorganisaties op hun financiële capaciteit en adviseert op financiële duurzaamheidsaspecten. Projecten zijn over alle windstreken verdeeld. Communicatie vindt met name in het Engels plaats, en in mindere mate in het Frans en Spaans.

De projectenbeheerder:

• Ontvangt de projectaanvragen, analyseert ze (met name op de financiële aspecten) en maakt ze gereed voor besluitvorming binnen Mondiaal FNV
  • Neemt de financiële monitoring van projecten op zich
  • Adviseert partnerorganisaties aangaande financiële en beheersmatige aspecten van een project en onderneemt desgewenst gepaste maatregelen
  • Adviseert partnerorganisaties, eventueel in samenspraak met externe consultants, aangaande de financiële capaciteit en duurzaamheid van partnerorganisaties
  • Bewaakt de voortgang van de voorbereiding, uitvoering en verantwoording van projecten, stelt overzichten hieromtrent op
  • Bereidt betaalopdrachten t.b.v. projecten voor en zorgt ervoor dat deze worden uitgevoerd
  • Verleent ondersteuning bij de voorbereiding van werkbezoeken aan en van partnerorganisaties en is bereid indien gewenst zelf op werkbezoek te gaan
  • Houdt het projectadministratiesysteem bij
  • Ziet toe op de naleving van de procedures van Mondiaal FNV

Wij vragen

• Affiniteit met vakbondsontwikkelingssamenwerking
  • Ervaring met het beheer van ontwikkelingssamenwerkingsprojecten
  • Minimaal HBO-werk- en denkniveau
  • Kennis van en ervaring met geautomatiseerde projectadministratiesystemen
  • Financieel en beheersmatige competenties verworven door opleiding en/of werkervaring
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift, Spaans, Frans of Arabisch zijn een pré
  • Gevoel voor verhoudingen in de samenwerking met internationale vakbondspartners
  • Een accurate en zorgvuldige werkstijl
  • Goede communicatieve vaardigheden en teamgeest

Wij bieden

Een 28-urig dienstverband voor bepaalde tijd bij de stichting Mondiaal FNV. De functie is ingedeeld in schaal 12 van de cao FNV-organisaties (€ 3313 - €4489) op basis van een 35-urige werkweek.

Wil je meer weten?

Wil je informatie neem contact op met Karen Brouwer, Managing Director Mondiaal FNV: 0610026540.

Reageren

Stuur jouw reactie met cv uiterlijk 19 april .a.s. naar nanet.castillo@fnv.nl onder vermelding van ‘reactie vacature projectenbeheerder’.

Eventuele sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 25 april

www.mondiaalfnv.nl