Werk en privé

Werk en privé

De FNV maakt zich sterk voor zaken die invloed hebben op een goede balans tussen je werk en privéleven. Kinderopvang, mantelzorg, telewerken en zwangerschap en werk zijn daarom belangrijke speerpunten in ons beleid.

lees verder

De FNV vindt dat alle werknemers werk en zorg goed moeten kunnen combineren. Economische zelfstandigheid van vrouwen en verhoging van de arbeidsparticipatie mogen daarbij niet in het geding komen. Daarom moet er nog veel verbeterd worden op het gebied van kinderopvang, mantelzorg, telewerken en zwangerschap en werk.

lees verder

Op het gebied van werk en privé zijn diverse zaken wettelijk geregeld. Onder andere de Wet kinderopvang, de kinderopvangtoeslag, de Arbowet die gedeeltelijk betrekking heeft op telewerken en het zwangerschaps- en bevallingsverlof.

lees verder

Artikelen

Werk & Zwangerschap appWerk & Zwangerschap App_450x300

Je hebt een (parttime) baan en verwacht je eerste kind. Je bent helemaal in de wolken, maar vraagt je wel af wat je rechten en plichten zijn als je zwanger bent en werkt. Om je daarbij te helpen is er...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

Pas op voor naheffing arbeidskorting FNV Belastingservice

De arbeidskorting is versoberd en dat betekent voor veel mensen dat ze in tegenstelling tot voorgaande jaren een naheffing krijgen over hun inkomen. De FNV Belastingservice, die jaarlijks bijna 300.00...

Bekijk alle nieuwsberichten

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32

Zwangerschapsfolder

zwangere-vrouw-met-notitieblok_450x300

Je hebt een baan, je bent zwanger, of wilt dat binnenkort worden. Waar krijg je dan allemaal mee te maken in je werk? En waar loop je tegenaan als je eenmaal moeder bent? Deze folder geeft per maand in het kort aan wat er kan spelen en wat je rechten en plichten zijn.

Zwangerschapsfolder

Beoordeel je werkgever

200x210.JPG

Schrijf een beoordeling voor jouw bedrijf op Rate Your Company en geef anderen een kijkje in de keuken. Je kunt zelf ook zoeken naar de best beoordeelde werkgevers.

FNV Loopbaanspiegel

Loopbaanspiegel

Kun je je huidige werk nog blijven doen? En zo ja, wil je dat eigenlijk wel? Of ben je daar nu niet mee bezig en vind je dat iets voor de toekomst? De FNV helpt je op weg met een speciale webtool: de Loopbaanspiegel.