Werk en privé

Werk en privé

De FNV maakt zich sterk voor zaken die invloed hebben op een goede balans tussen je werk en privéleven. Kinderopvang, mantelzorg, telewerken en zwangerschap en werk zijn daarom belangrijke speerpunten in ons beleid.

lees verder

De FNV vindt dat alle werknemers werk en zorg goed moeten kunnen combineren. Economische zelfstandigheid van vrouwen en verhoging van de arbeidsparticipatie mogen daarbij niet in het geding komen. Daarom moet er nog veel verbeterd worden op het gebied van kinderopvang, mantelzorg, telewerken en zwangerschap en werk.

lees verder

Op het gebied van werk en privé zijn diverse zaken wettelijk geregeld. Onder andere de Wet kinderopvang, de kinderopvangtoeslag, de Arbowet die gedeeltelijk betrekking heeft op telewerken en het zwangerschaps- en bevallingsverlof.

lees verder

Artikelen

Doe mee met enquête Namens NederlandOver NL billboard.jpg

Namens Nederland is een nieuwe grootschalige enquête over de toekomst van Nederland. Vanaf maandag 14 juli kan iedereen aangeven waar Nederland naar toe zou moeten. Dit zijn concrete keuzes over bijvo...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

Hoge werkdruk slecht voor gezondheid Werkstress.jpg

Ruim de helft van de werknemers ervaart een hoge werkdruk. Volgens bijna een derde van de werknemers heeft de hoge werkdruk een slechte invloed op hun vitaliteit. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitge...

Bekijk alle nieuwsberichten

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32

App Werk & zwangerschap

Werk en zwangerschap app

Je hebt een baan en verwacht een kindje. Je bent helemaal in de wolken, maar vraagt je wel af wat je rechten en plichten zijn als je zwanger bent en werkt. Met de app Werk & zwangerschap van de FNV heb je alle belangrijke informatie altijd bij de hand en krijg je deskundig en betrouwbaar advies over werken tijdens (en na) je zwangerschap.

Beoordeel je werkgever

200x210.JPG

Schrijf een beoordeling voor jouw bedrijf op Rate Your Company en geef anderen een kijkje in de keuken. Je kunt zelf ook zoeken naar de best beoordeelde werkgevers.

FNV Loopbaanspiegel

Loopbaanspiegel

Kun je je huidige werk nog blijven doen? En zo ja, wil je dat eigenlijk wel? Of ben je daar nu niet mee bezig en vind je dat iets voor de toekomst? De FNV helpt je op weg met een speciale webtool: de Loopbaanspiegel.