Sociale zekerheid en Zorg

Oudere vrouw telt geld

Sociale zekerheid biedt mensen inkomensbescherming als zij door ziekte, werkloosheid of ouderdom niet kunnen werken. Maar sociale zekerheid omvat nog veel meer. Zo valt het hele zorgstelsel er bijvoorbeeld ook onder.

 

Lees verder...

De sociale zekerheid staat momenteel weer heftig ter discussie. De FNV vindt dat de sociale zekerheid de kans op arbeidsdeelname moet vergroten en inkomensbescherming bieden als arbeidsdeelname door ziekte of werkloosheid (tijdelijk) niet mogelijk is.

Lees verder...

Er zijn zo'n 40 wetten die onder de sociale zekerheid vallen.

De Zorgverzekeringswet regelt de basisverzekering voor wat we curatieve zorg noemen. Zorg waarvan je wordt geacht beter of in ieder geval minder ziek te worden: het ziekenhuis, de huisarts, de apotheek, en dergelijke.
 

Lees verder...

Artikelen

FNV Belastingservice weer van startFNV Belastingservice

Ook in 2014 staan de 5.500 vrijwilligers van de FNV Belastingservice weer klaar voor leden die de beruchte blauwe envelop hebben ontvangen. Jaarlijks worden honderduizenden leden gratis geholpen bij h...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

Kabinet brengt zorg in gevaar, ondanks 360 miljoen 2014-04-04 Demo Brussel.jpg

Het kabinet brengt de zorg nog steeds in gevaar, ondanks de 360 miljoen euro die het kabinet nu uittrekt om de desastreuze bezuinigingen in de zorg te verminderen. Corrie van Brenk, voorzitter Abvakab...

Bekijk alle nieuwsberichten

Word abonnee van de FNV Nieuwsbrief

Ezine

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over werk en inkomen?

AWBZ en WMO

Ziekenhuisbedden

De Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) regelt de financiering van de zogenaamde langdurige en onverzekerbare zorg.

Als het voor mensen niet mogelijk is om op eigen kracht  mee te doen, kunnen zij hulp krijgen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32