Sociale zekerheid en Zorg

Oudere vrouw telt geld

Sociale zekerheid biedt mensen inkomensbescherming als zij door ziekte, werkloosheid of ouderdom niet kunnen werken. Maar sociale zekerheid omvat nog veel meer. Zo valt het hele zorgstelsel er bijvoorbeeld ook onder.

 

Lees verder...

De sociale zekerheid staat momenteel weer heftig ter discussie. De FNV vindt dat de sociale zekerheid de kans op arbeidsdeelname moet vergroten en inkomensbescherming bieden als arbeidsdeelname door ziekte of werkloosheid (tijdelijk) niet mogelijk is.

Lees verder...

Er zijn zo'n 40 wetten die onder de sociale zekerheid vallen.

De Zorgverzekeringswet regelt de basisverzekering voor wat we curatieve zorg noemen. Zorg waarvan je wordt geacht beter of in ieder geval minder ziek te worden: het ziekenhuis, de huisarts, de apotheek, en dergelijke.
 

Lees verder...

Artikelen

FNV'ers in actie: Stop werken zonder loon!Stop werken zonder loon! www.fnv.nl/zonderloon

In veel gemeenten wordt betaald werk verdrongen. Bijstandsgerechtigden moeten steeds vaker werken zonder loon en zonder uitzicht op een baan. FNV-leden laten daarom steeds meer van zich horen.

Bekijk alle artikelen

Nieuws

FNV nog niet gerust op daling werkloosheid Ton Heerts, voorzitter FNV

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte op 16 oktober bekend dat het aantal werklozen in september voor de vijfde maand op rij is gedaald. In deze maand was 8 procent van de beroepsbevolki...

Bekijk alle nieuwsberichten

Wat er verandert er voor Wajongers?

Op 1 januari 2015 wordt de Participatiewet van kracht. Bekijk de site van UWV over de gevolgen voor jongeren met een ziekte of handicap (wajong), met korte uitlegfilmpjes.

Word abonnee van de FNV Nieuwsbrief

Ezine

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over werk en inkomen?

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32