Sociale zekerheid en Zorg

Oudere vrouw telt geld

Sociale zekerheid biedt mensen inkomensbescherming als zij door ziekte, werkloosheid of ouderdom niet kunnen werken. Maar sociale zekerheid omvat nog veel meer. Zo valt het hele zorgstelsel er bijvoorbeeld ook onder.

 

Lees verder...

De sociale zekerheid staat momenteel weer heftig ter discussie. De FNV vindt dat de sociale zekerheid de kans op arbeidsdeelname moet vergroten en inkomensbescherming bieden als arbeidsdeelname door ziekte of werkloosheid (tijdelijk) niet mogelijk is.

Lees verder...

Er zijn zo'n 40 wetten die onder de sociale zekerheid vallen.

De Zorgverzekeringswet regelt de basisverzekering voor wat we curatieve zorg noemen. Zorg waarvan je wordt geacht beter of in ieder geval minder ziek te worden: het ziekenhuis, de huisarts, de apotheek, en dergelijke.
 

Lees verder...

Artikelen

Ton Heerts: Ik wil u graag bijpraten over de FNVTon Heerts in actie voor koopkracht en echte banen (27 nov. 2013, Sloterdijk; foto: Martin de Bouter)

Aan alle leden van de FNV. Beste leden, de FNV blijft in beweging. Iedere dag strijden we samen met u voor koopkracht en echte banen, voor een eerlijke samenleving en voor de kwaliteit van onze verzor...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

Derde WW-jaar: groen licht voor cao-afspraken vuilnismannen

Met een brief aan alle cao-onderhandelaars hebben werkgevers en vakbonden in de Stichting van de Arbeid het groene licht gegeven voor afspraken over het derde WW-jaar.

Bekijk alle nieuwsberichten

Wat er verandert er voor Wajongers?

Op 1 januari 2015 wordt de Participatiewet van kracht. Bekijk de site van UWV over de gevolgen voor jongeren met een ziekte of handicap (wajong), met korte uitlegfilmpjes.

Word abonnee van de FNV Nieuwsbrief

Ezine

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over werk en inkomen?

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32