Sociale zekerheid en Zorg

Oudere vrouw telt geld

Sociale zekerheid biedt mensen inkomensbescherming als zij door ziekte, werkloosheid of ouderdom niet kunnen werken. Maar sociale zekerheid omvat nog veel meer. Zo valt het hele zorgstelsel er bijvoorbeeld ook onder.

 

Lees verder...

De sociale zekerheid staat momenteel weer heftig ter discussie. De FNV vindt dat de sociale zekerheid de kans op arbeidsdeelname moet vergroten en inkomensbescherming bieden als arbeidsdeelname door ziekte of werkloosheid (tijdelijk) niet mogelijk is.

Lees verder...

Er zijn zo'n 40 wetten die onder de sociale zekerheid vallen.

De Zorgverzekeringswet regelt de basisverzekering voor wat we curatieve zorg noemen. Zorg waarvan je wordt geacht beter of in ieder geval minder ziek te worden: het ziekenhuis, de huisarts, de apotheek, en dergelijke.
 

Lees verder...

Artikelen

Meldpunt Stop werken zonder loon Actie Stop werken zonder loon
Tilburg, 7 november 2014

Het kan ons allemaal overkomen. Je verliest je werk, raakt in de bijstand en moet vervolgens van de gemeente werk doen waarvoor je geen loon krijgt. Maak jij dit mee of ken je mensen die dit meemaken?...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

Waarschuwingsactie in Tilburg tegen werken zonder loon

Op vrijdag 7 november was er een waarschuwingsactie van FNV-leden in Tilburg. Samen riepen zij: stop werken zonder loon! Zij deden een oproep aan staatsecretaris Jetta Klijnsma, die daar overleg voerd...

Bekijk alle nieuwsberichten

Word abonnee van de FNV Nieuwsbrief

Ezine

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over werk en inkomen?

Wat er verandert er voor Wajongers?

Op 1 januari 2015 wordt de Participatiewet van kracht. Bekijk de site van UWV over de gevolgen voor jongeren met een ziekte of handicap (wajong), met korte uitlegfilmpjes.

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32