Op de werkplek

lunchpauze 300 x 300.jpg

Als je werkt heb je rechten en plichten. Veel is vastgelegd in regels en wetten. De Arbeidstijdenwet regelt alles rond werktijden en vakantie. In de Arbeidsomstandighedenwet staan ‘spelregels’ om het werk veilig te maken. Maar je hebt in je werk met veel meer te maken, denk aan privacy, scholing, pesten, discriminatie of concurrentiebedingen.

lees verder

De FNV vindt dat alle werknemers op de werkvloer gelijke kansen moeten hebben op goed en gezond werk. Dat betekent dat er nog wel het een en ander geregeld moet worden, zowel op het gebied van arbeidstijden of arbeidsomstandigheden als privacy, klokkenluiden, concurrentiebedingen of scholing.

lees meer

Veel dingen op je werkplek zijn vastgelegd in wetten en regels. De Arbeidstijdenwet bijvoorbeeld regelt werktjiden, in de Arbeidsomstandighedenwet staan 'spelregels' om het werk veilig te maken.

lees verder

Artikelen

Ook werkgevers zien voordelen onafhankelijke bedrijfsartsarts en patiënt

Een door de werkgever ingehuurde bedrijfsarts doet teveel wat werkgevers willen en rommelt soms met privacygegevens. Dat vindt niet alleen de FNV, maar is ook de strekking van het SER-advies Toekomst...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

Ruim 159.000 handtekeningen voor goede zorg Ben Oude Nijhuis krijgt een staande ovatie van duizenden zorgmedewerkers. 8 nov. 2014 Den Haag.

Zaterdag 8 nov. zijn bijna 3000 actieve FNV-leden in Den Haag bij elkaar gekomen om te demonstreren voor goede zorg. Voorafgaand aan de demonstratie werden tijdens een actiebijeenkomst 159.000 handtek...

Bekijk alle nieuwsberichten

Word abonnee van de FNV Nieuwsbrief

Ezine

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over werk en inkomen?

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32

App Werk & zwangerschap

Werk en zwangerschap app

Je hebt een baan en verwacht een kindje. Je bent helemaal in de wolken, maar vraagt je wel af wat je rechten en plichten zijn als je zwanger bent en werkt. Met de app Werk & zwangerschap van de FNV heb je alle belangrijke informatie altijd bij de hand en krijg je deskundig en betrouwbaar advies over werken tijdens (en na) je zwangerschap.