Op de werkplek

lunchpauze 300 x 300.jpg

Als je werkt heb je rechten en plichten. Veel is vastgelegd in regels en wetten. De Arbeidstijdenwet regelt alles rond werktijden en vakantie. In de Arbeidsomstandighedenwet staan ‘spelregels’ om het werk veilig te maken. Maar je hebt in je werk met veel meer te maken, denk aan privacy, scholing, pesten, discriminatie of concurrentiebedingen.

lees verder

De FNV vindt dat alle werknemers op de werkvloer gelijke kansen moeten hebben op goed en gezond werk. Dat betekent dat er nog wel het een en ander geregeld moet worden, zowel op het gebied van arbeidstijden of arbeidsomstandigheden als privacy, klokkenluiden, concurrentiebedingen of scholing.

lees meer

Veel dingen op je werkplek zijn vastgelegd in wetten en regels. De Arbeidstijdenwet bijvoorbeeld regelt werktjiden, in de Arbeidsomstandighedenwet staan 'spelregels' om het werk veilig te maken.

lees verder

Artikelen

Ga eens fietsen achter je bureauBureaufiets.jpg

Zittend werken is heel ongezond. Je kunt er diabetes en hart- en vaatziekten van krijgen, en het zou misschien zelfs kunnen leiden tot depressie en kanker. Daarom is het belangrijk regelmatig te gaan...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

Supermarktpersoneel last van boze klanten door alcoholwetgeving Supermarkt 450x300.jpg

Uit een enquête van FNV Jong en FNV Bondgenoten onder supermarktpersoneel blijkt dat bijna de helft van de respondenten (46,6 procent) sinds de nieuwe regelgeving veel boze reacties van klanten krijge...

Bekijk alle nieuwsberichten

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32

Zwangerschapsfolder

zwangere-vrouw-met-notitieblok_450x300

Je hebt een baan, je bent zwanger, of wilt dat binnenkort worden. Waar krijg je dan allemaal mee te maken in je werk? En waar loop je tegenaan als je eenmaal moeder bent? Deze folder geeft per maand in het kort aan wat er kan spelen en wat je rechten en plichten zijn.

Zwangerschapsfolder

Hoe denk jij over pauze nemen?

Met de campagne 'Pak je pauze' wil de FNV werknemers en werkgevers bewustmaken van het belang van pauze nemen en de gevaren van altijd maar doorwerken. Hoe denk jij eigenlijk over pauze nemen?

reacties

Word abonnee van de FNV Nieuwsbrief

Ezine

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over werk en inkomen?