Op de werkplek

lunchpauze 300 x 300.jpg

Als je werkt heb je rechten en plichten. Veel is vastgelegd in regels en wetten. De Arbeidstijdenwet regelt alles rond werktijden en vakantie. In de Arbeidsomstandighedenwet staan ‘spelregels’ om het werk veilig te maken. Maar je hebt in je werk met veel meer te maken, denk aan privacy, scholing, pesten, discriminatie of concurrentiebedingen.

lees verder

De FNV vindt dat alle werknemers op de werkvloer gelijke kansen moeten hebben op goed en gezond werk. Dat betekent dat er nog wel het een en ander geregeld moet worden, zowel op het gebied van arbeidstijden of arbeidsomstandigheden als privacy, klokkenluiden, concurrentiebedingen of scholing.

lees meer

Veel dingen op je werkplek zijn vastgelegd in wetten en regels. De Arbeidstijdenwet bijvoorbeeld regelt werktjiden, in de Arbeidsomstandighedenwet staan 'spelregels' om het werk veilig te maken.

lees verder

Artikelen

Pak je pauze in the picturecollage pakjepauze

Met de campagne 'Pak je pauze' wil de FNV werknemers en werkgevers bewustmaken van het belang van pauze nemen en de gevaren van altijd maar doorwerken. Als onderdeel van deze campagne hield de FNV de...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

FNV Werkdrukbox maakt kans op publieksprijs Werkdruk

Veel werknemers hebben te maken met een hoge werkdruk. De FNV heeft daarom een praktische werkdrukbox ontwikkeld met tests, informatie en een stappenplan waarmee werkdruk goed aangepakt kan worden. De...

Bekijk alle nieuwsberichten

Volg de FNV ook op

twitter_32    facebook_32    youtube_32

App Werk & zwangerschap

Werk en zwangerschap app

Je hebt een baan en verwacht een kindje. Je bent helemaal in de wolken, maar vraagt je wel af wat je rechten en plichten zijn als je zwanger bent en werkt. Met de app Werk & zwangerschap van de FNV heb je alle belangrijke informatie altijd bij de hand en krijg je deskundig en betrouwbaar advies over werken tijdens (en na) je zwangerschap.

Hoe denk jij over pauze nemen?

Met de campagne 'Pak je pauze' wil de FNV werknemers en werkgevers bewustmaken van het belang van pauze nemen en de gevaren van altijd maar doorwerken. Hoe denk jij eigenlijk over pauze nemen?

reacties

Word abonnee van de FNV Nieuwsbrief

Ezine

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over werk en inkomen?