FNV: laat geen geld liggen, maak nu gebruik van spaarloon

De FNV roept haar leden op geen geld te laten liggen en wijst hen op de mogelijkheid om 200 tot 300 euro te verdienen via de spaarloonregeling.

Sparen

Cadeautje van ruim 200 euro per 1 januari

FNV-voorzitter Agnes Jongerius: ‘De bezuinigingen die dit kabinet oplegt komen vanaf 1 januari keihard aan. Ik roep de mensen op zichzelf dit cadeautje van ruim 200 euro te gunnen om de klap van de bezuinigingen een beetje te verzachten.’

Het belastingvoordeel kan nu sneller dan ooit worden binnengehaald. De fiscaal aantrekkelijke spaarloonregeling verdwijnt, waardoor het spaargeld al vanaf 1 januari 2012 vrijkomt. Dat levert de gemiddelde werknemer 200 tot 300 euro op.

Nog geen spaarloon voor ruim 4 miljoen werknemers

Ruim 2 miljoen mensen maken al gebruik van de spaarloonregeling, dus zij hebben dit voordeel al. Er zijn nog meer dan 4 miljoen werknemers die mogelijk gebruik zouden kunnen maken van de spaarloonregeling.

De FNV roept hen op om te kijken of ze tijdelijk maximaal 613 euro van hun brutoloon kunnen vrijmaken. Hiervoor kan het loon van de maand november of december of bijvoorbeeld de eindejaarsuitkering worden gebruikt. Via de spaarloonrekening krijgen ze dit bedrag na 1 januari netto in handen. 

Onderwerpen:

bezuinigingen, crisis

Links

Infowijzer onderwerpen: