Arbeidsparticipatie

prikklok

Het begrip arbeidsparticipatie geeft aan welk deel van de bevolking deelneemt aan het arbeidsproces. Arbeidsparticipatie is belangrijk volgens de overheid omdat het ervoor zorgt dat onze welvaartstaat betaalbaar blijft en om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen.

Lees verder...

De FNV vindt dat niet alleen een betaalbare welvaartsmaatschappij het doel is van een hoge participatiegraad, maar dat meedoen een betere garantie op welbevinden is dan niets doen. Volledige participatie betekent niet alleen betaalde arbeid. Als betaalde arbeid te hoog gegrepen is, dan zijn er andere manieren waarop mensen kunnen bijdragen aan de samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk. Er is voor iedereen recht op een geschikte plaats en iedereen heeft bij het zoeken naar deze plaats recht op ondersteuning.

Lees verder...

Arbeidsparticipatie is een zogenaamd 'containerbegrip'.  Er is dus geen specifieke wet- of regelgeving op dit gebied. Er zijn wel veel aanverwante wetten en regelingen te vinden. Denk dan aan de WIA, WW, Wajong en AOW.

Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid

Artikelen

TV- en filmtipsOmar Sy en Charlotte Gainsbourg in Samba. Foto: Cinema.nl

Regelmatig zijn er programma’s op tv die voor bezoekers van de FNV-site extra interessant kunnen zijn. Dat geldt ook voor films in de bioscoop. Op deze pagina willen we daar graag naar verwijzen. Tips...

Bekijk alle artikelen

Nieuws

Ruim 159.000 handtekeningen voor goede zorg Ben Oude Nijhuis krijgt een staande ovatie van duizenden zorgmedewerkers. 8 nov. 2014 Den Haag.

Zaterdag 8 nov. zijn bijna 3000 actieve FNV-leden in Den Haag bij elkaar gekomen om te demonstreren voor goede zorg. Voorafgaand aan de demonstratie werden tijdens een actiebijeenkomst 159.000 handtek...

Bekijk alle nieuwsberichten

Word abonnee van de FNV Nieuwsbrief

Ezine

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over werk en inkomen?