Bureau Beroepsziekten FNV doorbreekt stilte over zwaar werk

Iemand de laatste tijd nog iets vernomen van de ‘zware beroepen’? Na de heftige discussie over het verhogen van de AOW-leeftijd is het oorverdovend stil geworden over dit thema. Toch lopen jaarlijks zo’n 20.000 werknemers een beroepsziekte op: zij worden ziek en vallen uit als gevolg van hun werk. Genoeg reden voor Bureau Beroepsziekten FNV om opnieuw te focussen op deze onaanvaardbare situatie.

Dat gebeurt op dinsdagmiddag 16 november van 13.30 tot 16.30 uur in de IJ-kantine te Amsterdam. In deze voormalige NDSM-werf houdt Bureau Beroepsziekten FNV een platformbijeenkomst getiteld ‘Beroepsziekten door te zwaar werk’. Deskundigen van de Arbeidsinspectie, het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, Bureau Beroepsziekten FNV en juristen gaan ieder vanuit hun eigen invalshoek in op de fysieke belasting van werknemers en de gevolgen daarvan.

Apart onderdeel van de bijeenkomst is de aanbieding van het jubileumboek ‘Tien jaar Bureau Beroepsziekten: Triomf en Tragiek’ aan FNV-federatiebestuurder Leo Hartveld.

Onderwerpen:

beroepsziekten